Waarkanikheen.nu

Om de drukte in Amsterdam in goede banen te kunnen leiden is er vanuit de Veiligheidsregio Amsterdam gevraagd of er een site ontwikkeld kon worden waarbij inzichtelijk wordt hoe druk het is op openbare locaties in en rondom Amsterdam. Vanuit deze gedachte is Waarkanikheen.nu ontstaan.

Group 17

Hoe werkt Waarkanikheen.nu?

Binnen deze mobielvriendelijke website is het mogelijk om in één oogopslag te zien hoe druk het is op de verschillende locaties. Deze locaties worden in kaartweergave laten zien. De locaties zijn daarbij verdeeld in categorieën en zo kan elke gebruiker eenvoudig zien hoe de druktestatus is bij de locaties, die vallen binnen de categorie waar hij of zij graag een bezoek aan zou willen brengen. Zo is bijvoorbeeld overzichtelijk te zien bij welk museum het op dat moment rustig is en welk museum druk(ker). Op basis van deze kennis kan de gebruiker een keuze maken welk museum hij of zij als eerste wil bezoeken. 

 

Wanneer de gebruiker een keuze heeft gemaakt welke locatie hij/zij graag wil bezoeken, kan  er door Waarkanikheen.nu een passend reisadvies gegeven worden. Hierbij kan de gebruiker kiezen tussen verschillende modaliteiten, waarna er mogelijke opties volgen (voor parkeerlocaties of fietsenstallingen) waar uit gekozen kan worden. De gebruiker kan zien welke prijzen er gelden voor de parkeerlocaties en kan op basis van deze informatie een keuze maken. Wanneer een keuze is gemaakt, kan de beste route worden uitgestippeld om de gebruiker naar de locatie van keuze te begeleiden.