DrukteMeter app

De drukte in het winkelcentrum komt langzaam weer op gang, toch blijft het voor veel consumenten een stap om daadwerkelijk naar het winkelcentrum toe te gaan. Dit komt met name omdat zij geen inzicht hebben in hoe druk het is in de winkels die zij willen bezoeken. Om de consumenten weer het vertrouwen te geven dat een bezoek mogelijk is, hebben wij de DrukteMeter App ontwikkeld. 

Winkeliers kunnen door middel van dit eenvoudig bestuurbare systeem duidelijkheid geven over de drukte in hun winkel. Consumenten krijgen dan inzicht in de drukte van de winkel en kunnen dan beslissen of zij op dat moment of op een later moment de winkel willen bezoeken. Winkeliers laten daarnaast zien dat ze het belangrijk vinden dat de anderhalve meter wordt nageleefd. 

Winkelier_DrukteMeter

Hoe werkt de DrukteMeter app?

Druktemeter bestaat uit 2 apps. Eén voor de winkeliers en één bestemd voor de consumenten. De winkelier kan in hun app aangeven hoe druk het op dat moment in de winkel is en de consument kan dit vervolgens in de andere app aflezen.

Om de app voor de winkeliers te gebruiken moet er worden ingelogd en vervolgens kunnen zij aangeven wat de maximale capaciteit is van hun winkel. Wanneer dit is ingesteld kan er eenvoudig door middel van een slider aangeven worden hoe druk het is. Deze app wordt geïnstalleerd op een tablet en kan naast de kassa worden geplaatst. Tijdens het afrekenen met een klant, kunnen zij dan snel en eenvoudig aangeven hoe druk het is. 

Consumenten hoeven niet in te loggen en kunnen direct zien wat de status is van de winkels bij hun in de buurt. Deze status wordt door middel van een stoplicht weergegeven. Bij groen is het rustig, oranje druk en bij rood is de winkel vol en mag er niemand naar binnen. Hierdoor kun je op afstand al bepalen welke winkel je het best als eerst kan bezoeken. Er zijn twee weergaven mogelijk. Het overzicht kan in kaart- of lijstweergave worden getoond. Naast de app kan deze informatie ook worden weergegeven in bijvoorbeeld een website of op social media.

Ook bieden wij de mogelijkheid om de drukte op een tablet bij de ingang van de winkel aan te geven. In dat geval kan er beter worden gehandhaafd door het personeel. Wanneer het stoplicht op rood staat, is het duidelijk dat de winkel vol is. Klanten kunnen hierop gewezen worden bij de ingang. Ook kunnen consumenten in een oogopslag zien wat de status op dat moment is en hoeven zij niet meer te tellen of zij naar binnen mogen.